CCPR ook op de website van Logeion Nederland

In Suriname is begin deze maand het Centrum voor Communicatie en Public Relations opgericht. De organisatie richt zich op het vergroten van de onderlinge kennis van communicatieprofessionals. Het ligt ook in de bedoeling trends op het gebied van communicatie uit te wisselen en het werkveld van de communicatieprofessionals te verbreden. Dat zegt Angela van Der Kooye, de eerste voorzitter. Het is de bedoeling dat het centrum gaat functioneren als een beroepsorganisatie.

 

Tot nu toe was er nog niet iets dergelijks in Suriname. Wel bestond er al een vereniging van journalisten in Suriname, de SVJ. Naar schatting werken er 200 communicatieprofessionals in Suriname.

De nieuwe organisatie wil op 26 en 27 mei 2016 voor het eerst een Communicatiecongres organiseren met als thema: 'De kracht van communicatie tot succes'. Tijdens dit congres worden er verschillende workshops aangeboden, waarbij ook buitenlandse sprekers hun kennis komen delen. "We willen communicatieprofessionals binnen het vakgebied bij elkaar brengen en hopen ook op sprekers uit bijvoorbeeld Nederland." Van der Kooye zegt dat een multiculturele samenleving als Suriname meteen al de complexiteit van het communiceren aangeeft. "In de communicatie spreken wij dan van interculturele communicatie: hoe zorg je ervoor dat de boodschap op het gewenste tijdstip en op dezelfde manier wordt overgebracht met inachtneming van de verschillende culturele achtergronden en talen".

In Suriname zijn er nog geen normen vastgesteld op het gebied van communicatie. Van der Kooye hoopt dat die er wel gaan komen. Voor het ontwikkelen van het vakgebied is het noodzakelijk dat er in ons land algemeen geaccepteerde normen worden ontwikkeld voor de wijze waarop we ons vak beoefenen.

Van der Kooye is van origine Surinaamse. Ze woonde jarenlang in Nederland en besloot enkele jaren geleden naar Suriname terug te keren. 


Bron: Logeion

© Centrum voor Communicatie en Public Relations