Communicatiecongres succesvol afgesloten

PARAMARIBO – Het Centrum voor Communicatie & Public Relations (CCPR) blikt tevreden terug op twee succesvolle dagen van het eerste communicatiecongres in Suriname. Er hebben circa 160 personen deelgenomen aan de activiteiten van dit tweedaagscongres.

 

Volgens de organisatie geeft dit succes de grote behoefte voor kennisuitwisseling binnen dit vakgebied aan. De seminars, masterclasses, junior classes zijn verzorgd in de filmzalen van TBL Cinemas.

Artlab heeft door het uitdragen van het thema: ‘de kracht van communicatie tot succes’, de introductie van de eerste dag verzorgd. De formele opening van het communicatiecongres op 26 mei werd verricht door Minister Noersalim.

De voorzitter van CCPR, Angela van der Kooye, zei in haar welkomstwoord dat het communicatiecongres een belangrijke stap in de goede richting is om dit vakgebied te professionaliseren en de krachten binnen de communicatiebranche te bundelen. In totaal hebben zestien prominente sprekers uit Suriname tijdens de sessies hun kennis en praktijk ervaring over communicatie uitgewisseld.

Ook Assemblee voorzitter Jenny Simons gaf in haar presentatie een scherpe analyse over de manier waarop Surinamers communiceren. Zij vindt het belangrijk dat Surinamers geen aannames doen die ons denkkader kunnen beperken en conclusies trekken die mogelijk niet het juiste beeld weergeven over een bepaalde situatie. Ze stelt verder dat het belangrijk is om gedegen onderzoek te doen en onderling te werken aan betere wijzen van communiceren op elk niveau.

Pitch
Een pitch-competitie om ‘het pitchen’, een korte presentatie waarin je enthousiast vertelt wie je bent en waar je goed in bent,  in Suriname te stimuleren was ook onderdeel van de aktiviteiten. De prijs voor de beste pitch is gewonnen door Kenki Trustfull, student communicatie aan de University of Applied Sciences and Technology, UNASAT. Aan de prijs is een geldsbedrag van SRD500,- gekoppeld, waarmee de winnaar binnen een termijn van zes maanden een campagne ontwikkelt die het ledenbestand van de consumentenkring met een aantal van 500 moet doen toenemen.

Minibeurs
Tijdens een minibeurs voor de deelnemers van het communicatiecongres, presenteerde Ambitious Talent een ambitieus HRM spel en kon men tips verkrijgen over de nieuwe manier van solliciteren via Social Media. Ook Seiloni Jewelry presenteerde sieraden met een communicatie thema. Het UNASAT was aanwezig om de opleiding Communicatie toe te lichten.

CCPR zal op 5 augustus de communicatieprijzen uitreiken voor de beste slogan, het best geschreven artikel, de grote reclameprijs en de communicatieman/vrouw van 2016.

© Centrum voor Communicatie en Public Relations